OM SKITSEHANDLEN
Skitsehandlen er Danmarks første udstillingssted og galleri med fokus på kunstnernes skitser og ny kunst på papir. Vi holder af skitserne, fordi kunstnernes bedste skitser rummer en umiddelbarhed og frihed, som ikke altid kommer med i de færdige værker f.eks. på lærred. Alligevel er skitser og studier alt for sjældent i fokus på danske kunstmuseer og gallerier.
Skitsehandlens interesseområde er siden udvidet fra skitser og studier i snæver forstand til kunst på papir i bredere forstand. Vi kunne se, at der manglede et sted i Danmark, som koncentrerede sig om kunstnernes arbejde på papir. Vi viser etablerede og up-coming kunstnere, som arbejder på papir på en ny og original måde.
Formålet med Skitsehandlen er at vise kunst på papir i særudstillinger, i foredrag og online. Skitsehandlen vil vise, at skitser og kunst på papir er et kunstnerisk format i egen ret. Det er samtidig et format, som gør det muligt for flere at få original kunst fra anerkendte kunstnere.
BAG SKITSEHANDLEN
kuratering
Theis Vallø Madsen, kunsthistoriker, ph.d. Han har arbejdet som forsker ved Aarhus Universitet, KUNSTEN Museum of Modern Art i Aalborg, Faaborg Museum og Syddansk Universitet.
Som udstillingskurator har Theis ansvar for udstillinger, værkbeskrivelser og kunstnersamarbejder. Han fik idéen til et udstillingssted og galleri med fokus på skitser og kunst på papir, da han arbejdede som post.doc på Faaborg Museum. Theis holder også foredrag om kunst — særligt om skitser og kunst på papir.
Følg hans arbejde på facebook eller instagram som @skitsehandlen
udstillingsDESIGN
Morten Underbjerg Olesen, designer, MA fra Royal College of Art. Morten står for udstillingsdesign og indramning.
Han har arbejdet som designer ved Alberta Ferretti, Moncler, Valentino og grundlagt det bæredygtige mærke Le Pirol.
I dag bruger Morten sin designbaggrund i valg af rammer samt udvikling af udstillingsdesign og udstillingskataloger.
Følg hans arbejde på facebook eller instagram som @skitsehandlens_rammer
indramning
Skitsehandlen har sit eget indramningsværksted, Skitsehandlens rammer, hvor private, kunstnere og museer kan få rammet ind. Alle litografier m.m. fra den grafiske afdeling står i værkstedsbutikken.
Værkstedsbutikken ligger i Østergade 20 i Faaborg, ca. 150 meter fra Skitsehandlen. Se mere på værkstedets hjemmeside eller skriv til os via kontaktformular i bunden af denne side.
Eksempler
museumsglas
Vi bruger museumsglas som standardglas til indramning af alle originale værker. Vores standardglas blokerer ca. 92 procent af solens skadelige UV-stråler og giver størst mulig gennemsigtighed til papirværket. En antireflektiv coating sørger for, at skitsen fremstår uden farveforvrængning og reflektioner. Værket er beskyttet, og man kan (næsten) ikke se, at der er glas for.
Museumsglas (standard):
Blokerer 92% af solens UV-stråler.
Gennemsigtighed: 98% lystransmission.
Fjerner ca. 99% af evt. lysreflektioner.
Ingen farveforvrængninger uanset vinkel.
lang holdbarhed og nem at rengøre pga. særlig coating.
Bestået Photographic Activity Test (PAT) ISO 18916.
Art glass 92 har den optimale balance mellem UV-beskyttelse og gennemsigtighed. Vi kan holde en fair pris pr. glasstykke, fordi vi køber glasset hjem i store partier og herefter skåret i eget værksted. Indramningsprisen ved den enkelte skitse eller tegning er i udgangspunktet inklusive denne type glas, men værkstedet har også mindre partier af art glass og museumsglas (99).
Køb til virksomheder
Skitser og ny kunst på papir
Vores skitser og tegninger af nulevende kunstnere er i kommission efter aftale med den enkelte kunstner. Det betyder, at virksomheder kan fratrække eller afskrive udgifter til værkerne. Skat har givet virksomhederne ret til at fratrække udgifter til ny kunst for at støtte kunstnerne.
Hvis købesummen er på 32.000 kr. (2023) eller mindre, kan virksomheden trække hele beløbet fra i det år, kunstværket bliver købt.
Skriv til os, hvis du er i tvivl om, hvorvidt et værk kan trækkes fra. Alle værker op til beløbsgrænsen (se overfor) i afdelingen for samtidskunst/ny kunst på papir kan trækkes fra i samme år, de er købt. Du finder værkerne på skitsehandlen.dk/samtid
BDO Danmark har skrevet om reglerne herinde.
De ældre skitser fra 1800-tallet og 1. halvdel af 1900-tallet kan ikke trækkes fra
Vores ældre skitser og tegninger fra 1800-tallet/første halvdel af 1900-tallet er i hovedreglen ikke i kommission, og virksomheder har derfor ikke ret til at fratrække eller afskrive udgifterne. Skriv til os, hvis du har nogle spørgsmål.
Du kan læse Skats regler for kunstkøb til virksomheder her.
skriv til os
info@skitsehandlen.dk
+45 28582324
Torvet 3
5600 Faaborg