Louis Moe: Det sære Plejebarn, 1909

Fra 1.900,00 kr.
udsolgt

Louis Moe (1857-1945): Det sære Plejebarn, 1909. Blæk på papir. Tegningens mål: ca. 17 x 22 cm.

Håndskrift over tegningen: “Det sære Plejebarn 1909 Side 105 Maa helst gives fuld Bredde 11 cm”

Uden ramme eller indrammet i egetræsramme eller sort ramme med passepartout og museumsglas ca. 30 x 34 cm.

Følgebrev med værkoplysninger og proveniens følger med alle værker.

Afhentning i Skitsehandlen eller levering som forsikret pakke med GLS.

INDRAMNING:
Tilføj til indkøbskurv
 

OM KUNSTNEREN

Louis Moe på Juvlandsæter i Vrådal i Telemark, som han byggede i 1896. I dag er der et galleri på gården.

Louis Maria Niels Peder Halling Moe (1857-1945) var norsk-dansk maler, tegner og forfatter. Han blev født i Arendal, Norge, men rejste i 1875 til København, hvor han blev boede permanent fra 1881. Han blev optaget på kunstakademiet i København i 1882 og blev her elev af Lauritz Tuxen. Louis Moe havde fast sommerophold i Norge, hvor han arbejdede på gården Juvlandsæter i Telemarken. Tilbage i København arbejdede han i sit hjem i Store Strandstræde.

Han er især kendt for sine tegninger til børnebøger og eventyr foruden Saxos Danmarks Krønike i 1898, Eddadigtene i 1890, et tobindsværk med H.C. Andersens eventyr fra 1900 og flere andre litterære værker. Han bliver regnet for en af Nordens vigtigste bogillustratorer, og hans billedhistorier kan ses som en foreløber for tegneserier.

Louis Moes tegninger og grafik er i flere danske kunstmuseers samlinger, herunder Ordrupgaard, Kunstmuseum Brandts, Vejle Kunstmuseum, Randers Kunstmuseum og Statens Museum for Kunst.

Kunsthistoriker Hans Edvard Nørregård-Nielsen om Louis Moe:

Louis Moe opretholdt forbindelsen med Norge gennem lange sommerophold på sin egen gård i Telemarken. Det stærkt fabulerende og evnen til at skabe fritformede og underholdende kompositioner førte ham i 1880erne fra maleriet til grafikken. De væsentligste malerier af M. hører således hjemme før århundredskiftet, hvor der endnu var noget søgende over talentet. En "Figurfrise" var oprindelig ophængt i Arendals Middelskole, mens motivkredsen og det gammelnorske fremgår af titler som Ætteæt og Et drageoffer. Som grafiker overtog han, ikke mindst ved hjælp af sin mesterlige anvendelse af stregklicheen, en plads som illustrator i forlængelse af bl.a. Lorenz Frølich, Theodor Kittelsen og Erik Werenskiold. Talentet nåede uanstrengt fra det lyriske og barnligt anekdotiske til det eventyrligt fantaserende, der ikke mindst henrykkede ved sine norske indslag. M.s frodige arbejdskraft kom ikke mindst til udtryk i den lange række bøger, han illustrerede. Kunstneren vandt sig især et navn gennem sine børnebøger, herunder henved 30 med egen tekst. Det sammensatte i talentet kom til udtryk i utallige sideprodukter såsom bogomslag, blad- og tidsskriftstegninger, exlibris, ligesom M. lejlighedsvist arbejdede for Den kongelige Porcelainsfabrik. (Kilde: Weilbachs kunstnerleksikon).


Læs evt. mere om Louis Moe i “Eros, Mystikk og eventyr - Louis Moe og hans kunst” (på norsk) via dette link (ekstern side).

Louis Moe: Den legende "Vakker", 1915
2.200,00 kr.
udsolgt
Louis Moe: Gaasepigens formaningstale, 1912
2.700,00 kr.
udsolgt
Louis Moe: Sparkende hest
Fra 2.200,00 kr.
Louis Moe: Dreng med ridepisk
2.100,00 kr.
Louis Moe: Pige med le
Fra 1.900,00 kr.
udsolgt